Ξύλινα πατώματα – Laminate – Βινυλικά δάπεδα – Μοκέτες

Ξύλινα και Laminate Πατώματα

Υπάρχουν πολλοί τρόποι επένδυσης ενός πατώματος, ανάλογα τη χρήση, τον αριθμό των χρηστών του, την απαιτούμενη ηχομόνωση, το κόστος, τη διάρκεια ζωής, το αισθητικό αποτέλεσμα κ.τ.λ. Η anakainisi μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε το ιδανικό υλικό που ταιριάζει στον δικό σας χώρο και φυσικά με τα εξειδικευμένα συνεργεία που διαθέτει να εγγυηθεί για την σωστή τοποθέτηση. Εδώ μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για τα διάφορα είδη επένδυσης του δαπέδου σας.

Ξύλινα πατώματα
Τα ξύλινα πατώματα αποτελούν συνήθως μία ακριβή λύση για την επένδυση του δαπέδου, όμως με αντοχή στο χρόνο, δυνατότητα συντήρησης αλλά και πολύ μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και τύπων ξύλου. Τα ξύλινα δάπεδα μπορεί να είναι:

Μασίφ ξύλινες σανίδες σε διάφορες διαστάσεις, από όλα τα είδη ξυλείας (δρυός, οξιάς, ιρόκου κτλ.), σε διάφορες ποιότητες (με νερά, με ρόζους ή χωρίς) και αποχρώσεις. Τοποθετούνται καρφωτές ή κολλητές. Είναι η πιο διαχρονικά όμορφη επιλογή. Αν επιλέξετε ξυλεία από δάση ελεγχόμενης διαχείρισης υλοτομίας, τότε θα είναι και οικολογικό. Τα μασίφ πατώματα με την πάροδο του χρόνου μπορούν να τριφτούν και να λουστραριστούν, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα το πάτωμα να δείχνει κάθε φορά σαν καινούργιο.

Ημιμασίφ προλουστραρισμένες σύνθετες σανίδες που επενδύονται από ένα φύλλο αληθινού ξύλου κυμαινόμενου πάχους. Έρχονται λουστραρισμένες και έτοιμες για τοποθέτηση. Τοποθετούνται καρφωτά, κολλητά ή και πλωτά. Είναι οικονομικότερα αλλά με μικρότερη διάρκεια ζωής. Τα συγκεκριμένα πατώματα μπορούν να τριφτούν και λουστραριστούν 1 με 3 το πολύ φορές.

Κατασκευή & Συντήρηση ξύλινων πατωμάτων
Η anakainisi διαθέτει τεχνικούς με την απαραίτητη τεχνογνωσία για την ανακαίνιση του παλιού σας παρκέ.Οι φθορές που γίνονται μετά από πολλά χρόνια σκληρής χρήσης στα ξύλινα πατώματα, αποκαθίστανται με τα κατάλληλα μηχανήματα και το παρκέ γίνεται καινούργιο και λαμπερό.  Η συντήρηση και αποκατάσταση των παλαιών ξύλινων πατωμάτων είναι μια πολύ εξειδικευμένη εργασία που πρέπει να γίνεται από υπεύθυνους και εξειδικευμένους τεχνίτες . Αυτό συμβαίνει γιατί αν η όλη διαδικασία γίνει με τον σωστό τρόπο, περάσουν τουλάχιστον 20 χρόνια για να επαναληφθεί.

   Οι προεργασίες που γίνονται για την αποκατάσταση των παλαιών πατωμάτων είναι:
•  Τρίψιμο με ειδική μηχανή λείανσης του πατώματος μέχρι να φύγει τελείως το παλιό βερνίκι .
•  Τα σοβατεπί τρίβονται με ειδικά εργαλεία και ξύστρες.
•  Αφού τριφτεί το πάτωμα στοκάρεται με την σκόνη τριψίματος του ίδιου του ξύλου για να έχει το ίδιο χρώμα.
•  Μετά το στοκάρισμα το πάτωμα ξανατρίβεται, αυτή τη φορά με λεπτόκοκκο γυαλόχαρτο.
•  Τέλος όλη η επιφάνεια λουστράρεται με αστάρι πατωμάτων και μετά δύο στρώσεις  βερνίκι (δύο συστατικών).

Ξύλινα Μασίφ Πατώματα
Ξύλινα Πατώματα
Ξύλινα Πατώματα
Ξύλινα Πατώματα

Δάπεδα Laminate

Το laminate (πολυστρωματικό) είναι υλικό το οποίο παράγεται από την ένωση δύο ή περισσοτέρων στρωμάτων μεταξύ τους. Eίναι συνήθως φτιαγμένο από ένα συνδυασμό συνθετικών και φυσικών υλικών το οποίο δίνει την αίσθηση του ξύλου ή της πέτρας. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την σουηδική εταιρεία pergo το 1977 και σήμερα είναι πολύ διαδεδομένο ως υλικό στην ανακαίνιση – κατασκευή πατωμάτων. Η διάδοση του οφείλεται στο γεγονός ότι είναι πολύ ανθεκτικό υλικό, είναι εύκολο στην εγκατάσταση, κοστίζει λιγότερο και είναι περισσότερο ανθεκτικό στη φθορά, στο ξεθώριασμα και στους λεκέδες.

Από τις πρώτες γενιές laminate όπου χρησιμοποιούνταν κόλλα για την τοποθέτηση τους σήμερα γίνεται με “κούμπωμα” χάρη στην ειδικά διαμορφωμένη διατομή της σανίδας ή οποία “κλειδώνει” η μία με την άλλη. Σε κάποιους τύπους υπάρχει η δυνατότητα να ξηλωθεί και να επανατοποθετηθεί τρεις με τέσσερις φορές. Τα πλωτά δάπεδα laminate κυκλοφορούν σε πολλούς τύπους και είναι κατάλληλα για σπίτια αλλά και για επαγγελματικούς χώρους.

Τύποι
Ανάλογα με τη χρήση που προορίζονται , τα πλωτά δάπεδα – laminate (λαμινέιτ) διαφέρουν στην σκληρότητα και στην ανθεκτικότητα της επιφάνειας τους. Έτσι έχουμε τύπους για : Γενική οικιακή χρήση (σαλόνι, καθιστικό), Βαριά οικιακή χρήση και ελαφριά εμπορική χρήση (μικρά γραφεία), Γενική εμπορική χρήση (καταστήματα, γραφεία), Βαριά εμπορική χρήση (μεγάλα καταστήματα, δημόσια κτίρια). Τα πατώματα – δάπεδα laminate (λαμινέιτ) είναι συμβατά και με συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης και σαν υλικό είναι ιδανικό για ανακαινίσεις λόγω του μικρού πάχους του και της εύκολης και γρήγορης τοποθέτησης του.

Laminate - Πλωτά Δάπεδα
Laminate - Πλωτά Δάπεδα
Laminate - Πλωτά Δάπεδα
Laminate - Πλωτά Δάπεδα

Βινυλικά – Μοκέτες

Τα βινυλικά δάπεδα PVC υπάρχουν στην αγορά από την αρχή της δεκαετίας του 1980 και αποτελούν ένα ανθεκτικό και οικονομικό τρόπο επένδυσης δαπέδου. Βγαίνουν σε διάφορα πάχη ανάλογα με τη χρήση του χώρου. Η τοποθέτηση, η συντήρηση και η αντικατάσταση τους είναι αρκετά εύκολες διαδικασίες. Τοποθετούνται σε λεία επιφάνεια και συνήθως επιλέγονται για περιοχές με υψηλή κυκλοφορία, λόγω της υψηλής αντοχής τους. Τα φύλλα βινυλίου είναι διαθέσιμα σε διάφορα σχέδια (απομίμηση ξύλου, τσιμέντου κλπ) ενώ οι σύγχρονες βιομηχανίες δαπέδων έχουν εξελίξει το υλικό και μπορούμε πλέον να το τοποθετήσουμε και πλωτό χρησιμοποιώντας την υποδομή των laminate (HDF) και ηχομονωτικό υπόστρωμα φελλού. Όσον άφορα την γνωστή σε όλους μοκέτα είναι ένα υλικό επένδυσης δαπέδου που δίνει ζεστασιά στο χώρο. Διατίθεται σε πάρα πολλά σχέδια για την κάλυψη διάφορων αισθητικών αναγκών και έχει ηχοαπορροφητικές ιδιότητες.

Βινυλικά δάπεδα
Βινυλικά δάπεδα
Βινυλικά δάπεδα
Βινυλικά δάπεδα

Ενδεικτικές εργασίες στη κατηγορία “Ξύλινα πατώματα – Laminate – Βινυλικά δάπεδα – Μοκέτες"

anakainisi.com.gr

Οι χρήστες είδαν επίσης :

Follow anakainisi on social media