Τοποθετήσεις πλακιδίων – Πέτρινες επενδύσεις

Τοποθετήσεις πλακιδίων - Πέτρινες επενδύσεις

Πέτρινες επενδύσεις

Η πέτρα…
Από την αρχαιότητα το βασικό υλικό δόμησης ήταν η πέτρα. Στην σημερινή εποχή για λόγους κόστους και ύπαρξης τεχνικών προδιαγραφών στις νέες κατασκευές η πέτρα ως δομικό υλικό θεωρείται εξεζητημένη. Αντιθέτως αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο  στην εξωτερική και εσωτερική διακόσμηση των σύγχρονων και παραδοσιακών κατοικιών με τη φυσική της ομορφιά και το μοναδικό της χαρακτήρα. Στην anakainisi μια ομάδα τεχνικών αναλαμβάνει να σας προσφέρει τις υπηρεσίες της για τις πέτρινες κατασκευές σας με υπευθυνότητα.

πέτρινες επενδύσεις
πέτρινες επενδύσεις
πέτρινες επενδύσεις
Τοποθετήσεις πλακιδίων
Τοποθετήσεις πλακιδίων

Μάρμαρο – Μωσαικό

Το μάρμαρο…
Το μάρμαρο είναι ένα πραγματικά ανθεκτικό υλικό στο χρόνο! Το χρησιμοποιούμε κυρίως σε ευπαθή σημεία της οικοδομής όπως οι μαρμαροποδιές των παραθύρων και των θηρών. Το βλέπουμε όμως και σε πάγκους κουζίνας, κεντρικές εισόδους, σκάλες και προσόψεις κτιρίων. Σε πολυτελείς κατασκευές το συναντάμε σε δάπεδα σαλονιών και σε μπάνια. Το μάρμαρο εξορύσσεται σε διάφορα μέρη του κόσμου εκτός από την Ελλάδα όπως στην Κίνα, την Ιταλία, τις ΗΠΑ την Τουρκία. Στην Ελλάδα η εξόρυξη του μαρμάρου γίνεται από διάφορες περιοχές όπως την Νάξο, την Καβάλα, Δράμα, τον Διόνυσο.

Τα καλύτερα από τα μάρμαρα αυτά απέκτησαν την φήμη τους χάρης την απουσία προσμίξεων, την διαφάνεια, την αντοχή, και την ιδεώδη συμπεριφορά κάτω από τα εργαλεία του γλύπτη. Αν επιθυμείτε να φτιάξετε μαρμάρινο πάγκο στην κουζίνα σας μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε και ένα εναλλακτικό υλικό που μοιάζει με το μάρμαρο, τον γρανίτη. Το κόστος του μαρμάρου κυμαίνεται ανάλογα την ποιότητα και την περιοχή/ χώρα που εξορύσσεται.

πέτρινες επενδύσεις
πέτρινες επενδύσεις

Τοποθετήσεις πλακιδίων – Πέτρινες επενδύσεις

Τα πλακίδια…
Τα πλακάκια είναι παγκοσμίως τα πιο διαδεδομένα υλικά για την επικάλυψη των δαπέδων και των ευαίσθητων τοίχων όπως είναι της κουζίνας και του μπάνιου. Η βασική παραγωγή των πλακιδίων γίνεται στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ιταλία και την Ισπανία.  Βεβαίως και στην Ελλάδα υπάρχουν βιομηχανίες που κατασκευάζουν πλακάκια αλλά είναι πολύ λίγες. Τα πλακάκια κατασκευάζονται κυρίως από πηλό που στην συνέχεια ψήνεται για να αποκτήσει την επιθυμητή σκληρότητα και το γυάλισμα.  Η ποιότητα τους και τα χαρακτηριστικά είναι σταθερά υψηλά όπως συμβαίνει σε κάθε βιομηχανικό οικοδομικό υλικό. Τα καλύτερα πλακάκια ποιοτικά είναι τα πορσελάνινα το οποία προσφέρουν μία εξαιρετική αντίσταση ενάντια στη υγρασία. Ασφαλώς η τιμή τους είναι αυξημένη.

Οι τοποθετήσεις πλακιδίων γίνονται με τρεις διαφορετικούς τρόπους: Κλασικά κατά μήκος και κατά πλάτος του χώρου (οριζόντια και κατακόρυφα), Ρομβικά, τα πλακάκια τοποθετούνται διαγώνια στο χώρο (για το δάπεδο) ή με τη διαγώνιο τους κατακόρυφη (για τους τοίχους), Δρομικά, όπως τα τούβλα στην τοιχοποιία όπου κάθε επόμενη σειρά έχει την κορυφή του κάθε δαπέδου στη μέση της πλευράς των πλακιδίων της προηγούμενης σειράς.
Τοποθετήσεις πλακιδίων
Τοποθετήσεις πλακιδίων
Τοποθετήσεις πλακιδίων
Τοποθετήσεις πλακιδίων

anakainisi.com.gr

Οι χρήστες είδαν επίσης :

Follow anakainisi on social media