Συχνές Ερωτήσεις | Ανακαίνιση Σπιτιού

συχνές ερωτήσεις

Αγαπητοί επισκέπτες, δημιουργήσαμε την σελίδα – συχνές ερωτήσεις – θέλοντας να απαντήσουμε σε πιθανές απορίες που μπορεί να έχετε. Για οποιαδήποτε περαιτέρω ερώτηση η απορία, μη διστάσετε να επικοινωνήστε με το τηλεφωνικό μας κέντρο.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να προβεί κάποιος σε ανακαίνιση της οικίας του. Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους είναι η παλαιότητα και κατ΄επέκταση όταν παρουσιάζονται προβλήματα στη λειτουργία του. Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν συνήθως διαρκή προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διάβρωση στις τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα κ.τ.λ. Επίσης πολλά από τα στοιχεία και τα υλικά μπορεί να χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή ακόμα και αντικατάσταση (ξύλινα πατώματα, πλακάκια, οροφές, χρωματισμοί). Τέλος, τα παλιά σπίτια καταναλώνουν πολύ ενέργεια για την θέρμανση ή την ψύξη τους. Επομένως δαπανάει κανείς περισσότερα χρήματα απ΄οτι αν είχε κάνει μια ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση με σύγχρονες προδιαγραφές.

Η παλαιότητα όμως δεν είναι ο μόνος λόγος για να κάνει κάποιος μια ανακαίνιση στο σπίτι του. Υπάρχουν σπίτια, καινούργια (10ετίας ή 20ετίας),  που χρειάζονται επίσης ανακαίνιση. Αυτή μπορεί να αφορά μια αλλαγή χρήσης κάποιου δωματίου ή αλλαγή διαρρύθμισης του σπιτιού. Μπορεί επίσης να το επενδύσει με διακοσμητικά υλικά, να κατασκευάσει με γυψοσανίδα χωρίσματα, ψευδοροφές και κρυφούς φωτισμούς  και πολλές άλλες διακοσμητικές επεμβάσεις, για να ανανεώσει των χώρο. Οποιοσδήποτε και αν είναι ο λόγος, η anakainisi είναι εδώ για να σας βοηθήσει και να δημιουργήσει για εσάς το ιδανικό σπίτι!

Επικοινωνείτε με την anakainisi  προκειμένου να ορίσουμε ένα ραντεβού για να  επισκεφτεί ένας μηχανικός μας το χώρο σας. Το ραντεβού αυτό είναι απαραίτητο για να καταγράψουμε τις εργασίες που επιθυμείτε να κάνετε.  Στη συνέχεια σας ετοιμάζουμε μία πλήρη οικονομοτεχνική μελέτη, όπου θα αναφέρονται αναλυτικά τα παρακάτω:

 • Οι εργασίες που θέλετε να πραγματοποιηθούν, καταγεγραμμένες ανά ειδικότητα.
 • Οι προδιαγραφές των υλικών καθώς και το πως, και που θα χρησιμοποιηθούν.
 • Το κόστος ανά ειδικότητα εργασίας και ο συνολικός προϋπολογισμός έργου
 • Το χρονοδιάγραμμα εργασιών
 • Τις εγγυήσεις για τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν

Αν το έργο απαιτεί ανακαίνιση κουζίνας, ανακαίνιση μπάνιου, τότε στη μελέτη μας θα περιλαμβάνεται και σχεδιασμός νέων κατόψεων καθώς και εναλλακτικές προτάσεις , ώστε να επιλέξετε με ακρίβεια και αισθητική το σενάριο κατασκευής που σας ταιριάζει.

Κατόπιν ορίζουμε ένα δεύτερο ραντεβού (στα γραφεία μας), για να δείτε την οικονομοτεχνική προσφορά που σας ετοιμάσαμε και να διαμορφώσετε εσείς τις τελικές λεπτομέρειες, και φυσικά το τελικό κόστος που επιθυμείτε.

Επίσης, να σας ενημερώσουμε ότι στην έδρα μας, διαθέτουμε εκθεσιακό χώρο όπου μπορείτε να δείτε μεγάλη ποικιλία από υλικά κατασκευών, εντοιχισμένα έπιπλα κουζίναςπλακάκια, ξύλινα πατώματακουφώματα αλουμινίου / pvc, εσωτερικές πόρτες Laminate, πόρτες ασφαλείαςείδη υγιεινής και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί να επιλέξετε για το σπίτι σας, εξοικονομώντας σημαντικό χρόνο στην διαδικασία επιλογής υλικών!

Η anakainisi διαθέτει μηχανικούς και αρχιτέκτονες οι οποίοι κάνουν εμπεριστατωμένες μελέτες για το χώρο που θέλετε να ανακαινίσετε. Έτσι κάθε αλλαγή που κάνετε γίνεται με ασφάλεια και χωρίς να διατρέχει κάποιο κίνδυνο το ακίνητο. Κάθε στοιχείο ενός ακινήτου κάθετο ή οριζόντιο, φέροντα ή μη, παίζει το δικό του ρόλο στη στατικότητα και τη λειτουργικότητα του. Γι΄αυτό πριν προβούμε σε οποιαδήποτε επέμβαση θα πρέπει να γνωρίζουμε τις επιπτώσεις που αυτή μπορεί να έχει στο ακίνητο μας. Πριν, λοιπόν, κάνουμε μια αλλαγή στο χώρο μας, όπως το να χτίσουμε ή να γκρεμίσουμε ένα τοίχο, θα πρέπει να εκτιμηθεί από μηχανικό η δυνατότητα αυτής της παρέμβασης.

Η anakainisi διαθέτει πιστοποιημένους τεχνικούς όλων των ειδικοτήτων, που καλύπτουν όλο το φάσμα των οικοδομικών εργασιών.

Βέβαιως και μπορεί να γίνει αυτό, αρκεί να πραγματοποιηθεί όλη η απαιτούμενη διαδικασία που ακολουθεί η εταιρία μας στην αρχή. Δηλαδή:

 1. Να κάνουμε ένα ραντεβού στο χώρο σας, για να καταγράψουμε τις εργασίες που επιθυμείτε.
 2. Να συντάξουμε την οικονομοτεχνική μελέτη και να διαμορφώσουμε μαζί την τελική της μορφή.

Στην anakainisi μπορούμε να σας παρέχουμε συνεχή ενημέρωση με φωτογραφίες ή και βίντεο (live) κατά τη διάρκεια των εργασιών και, φυσικά, καθημερινή επικοινωνία με τον υπεύθυνο του  έργου. Με αυτό τον τρόπο δεν είναι απαραίτητη η άμεση παρουσία σας και παράλληλα έχετε γνώση της εξέλιξης του έργου.

Κατά περίπτωση, αναλαμβάνουμε την ανακαίνιση σας σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας βρίσκεστε.

Δυστυχώς δεν είναι εφικτό να κοστολογηθεί ένα έργο ανακαίνισης με αυτόν τον τρόπο.

Το κόστος μιας ανακαίνισης μπορεί να έχει τεράστια διαβάθμιση, ακόμα και αν αφορά δύο σπίτια ίδιων τετραγωνικών και ίδιας διαρρύθμισης. H διαβάθμιση ποικίλει ανάλογα με τον πελάτη, τις ανάγκες του, τα υλικά που θα επιλέξει, τα χρήματα που μπορεί να διαθέσει και το πόσο θέλει να επέμβει στο χώρο.

Το σωστό είναι να επισκεφθεί μηχανικός μας τον χώρος σας, έτσι ώστε να έχει μία πλήρη εικόνα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται. Κατόπιν συντάσσουμε μία οικονομοτεχνική μελέτη προσαρμοσμένη στα μέτρα σας και βεβαίως των δυνατοτήτων του σπιτιού. Έτσι, υπολογίζεται με ακρίβεια το κόστος του έργου της ανακαίνισης.

Η εταιρία μας θεωρεί ότι η πιο σημαντική διαδικασία για μια ανακαίνιση είναι η σύνταξη της οικονομο-τεχνικής μελέτης. Είναι το απαραίτητο πρώτο βήμα μετά την επίσκεψη του μηχανικού στο χώρο σας. Τι περιλαμβάνει η οικονομοτεχνική μελέτη:

 
 • Καταγραφή των εργασιών
 • Aποτύπωση του χώρου
 • Δημιουργία κατόψεων (σχεδίων) αν και εφόσον απαιτείται
 • Αναλυτική περιγραφή των εργασιών ανά ειδικότητα
 • Αναλυτικό κόστος των εργασιών ανά ειδικότητα
 • Προδιαγραφές των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν
 • Χρονοδιάγραμμα έργου
 • Εγγύηση εργασιών
 • Εναλλακτικές προτάσεις

Όλα τα παραπάνω θεωρούμε πως χρειάζονται για να έχει ο πελάτης μία ολοκληρωμένη και σαφή εικόνα για την ανακαίνιση του πριν προβεί σε αυτή.

Για εργασίες που απαιτούν μία ή δύο ειδικότητες δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τη σύνταξη προσφοράς.  Όταν πρόκειται όμως, για ολική ανακαίνιση η οποία περιλαμβάνει αρκετές ειδικότητες όπως: καθαιρέσεις τοίχων, ηλεκτρολογικά, υδραυλικά, ξυλουργικά κλπ, απαιτείται η  επίσκεψη μηχανικού μας στο χώρο σας, ώστε να γίνει λεπτομερής καταγραφή των εργασιών και  σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει η ελάχιστη χρέωση των 25 ευρώ, η οποία αφορά τα έξοδα του μηχανικού και τα έξοδα φακέλου της μελέτης. Αν το έργο απαιτεί ανακαίνιση κουζίνας ή και ανακαίνιση μπάνιου, τότε στη μελέτη μας θα περιλαμβάνεται και σχεδιασμός νέων κατόψεων (χωρίς χρέωση) καθώς  και εναλλακτικές προτάσεις, ώστε να επιλέξετε με ακρίβεια και αισθητική το σενάριο κατασκευής που σας ταιριάζει.

Το κόστος που αναγράφεται στην τελική προσφορά που θα συμφωνήσουμε, δεν πρόκειται να αλλάξει κατά τη διάρκεια των εργασιών, από τη πλευρά μας , πάρα μόνο αν μας ζητήσετε εσείς να γίνει κάποια αφαίρεση ή πρόσθεση στις εργασίες και στα υλικά.

Σε κάθε προσφορά μας αναγράφεται χρονοδιάγραμμα εργασιών που καλούμαστε να το τηρήσουμε και εγγυόμαστε γραπτώς γι΄αυτό.

Η anakainisi είναι η πρώτη τεχνική εταιρία που έφερε στην Ελλάδα το “After Sale Guarantee”. Δηλαδή, θέλοντας να εξασφαλίσουμε  την ποιότητα των εργασιών που παρέχουμε, σας δίνουμε γραπτές εγγυήσεις σε όλες τις εργασίες, εώς και 5 χρόνια μετά την ολοκλήρωση του έργου. Έτσι, στην περίπτωση που υπάρξει πιθανή κακοτεχνία, οφείλουμε να επισκευάσουμε ή να αντικαταστήσουμε εντελώς δωρεάν το πιθανό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί.

Σύμφωνα με το άρθρο 48 του νέου νόμου 4178/2011 απαιτείται έκδοση εργασιών μικρής κλίμακας σε όλες τις περιπτώσεις ανακαινίσεων στις οποίες τροποποιούμε την εσωτερική διαρρύθμιση, προφανώς χωρίς να θίγουμε την φέρουσα κατασκευή του κτιρίου καθώς και στις περιπτώσεις που θα χρησιμοποιηθούν σκαλωσιές. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις (μικροεπισκευές) δεν απαιτείται κάποια άδεια.

Η anakainisi αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την έκδοση οποιουδήποτε τύπου άδειας χρειάζεται η ανακαίνιση του ακινήτου σας.

Δεν έχετε καμία οικονομική επιβάρυνση. Η anakainisi ως ανάδοχος του έργου καλύπτει όλες τις απαραίτητες ασφαλιστικές εισφορές, εκτός από την περίπτωση έκδοσης άδειας εργασιών μικρής κλίμακας. Η συγκεκριμένη άδεια κοινοποιείται από την Υπηρεσία Δόμησης (πολεοδομικό γραφείο) στο ΙΚΑ όπου και υπάρχει υποχρέωση να προσέλθει ο ιδιοκτήτης, να υπογράψει το έργο και εν συνεχεία να πληρώσει τα απαιτούμενα ημερομίσθια.

Η anakainisi δίνει την δυνατότητα στον πελάτη να απαλλαγεί από τη διαδικασία εύρεσης τεχνιτών και παρακολούθησης των εργασιών κατά τη διάρκεια του έργου. Επικοινωνείτε μόνο με ένα πρόσωπο, τον μηχανικό της εταιρίας, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την καθοδήγηση των τεχνικών μας (ανεξάρτητα από το πλήθος των εμπλεκόμενων συνεργείων),  θα ολοκληρώσει όλες τις εργασίες που έχετε αναθέσει στην εταιρία μας και θα σας ενημερώνει διαρκώς και με φωτογραφικό υλικό για την πορεία της ανακαίνισης σας. Η δική σας ενασχόληση έχει να κάνει μόνο με την επιλογή των πραγμάτων (υλικά, σχέδια, χρώματα, διάταξη κ.τ.λ)  που θα δημιουργήσουν την ιδανική για εσάς ανακαίνιση.

Στην αρχική οικονομοτεχνική προσφορά που σας κάνουμε, περιλαμβάνουμε υλικά άνω της μέσης ποιότητας και τιμής, τα οποία φυσικά είναι προτεινόμενα.  Κατόπιν, μπορούμε να αναπροσαρμόσουμε το κοστολόγιο και τα υλικά στα μέτρα σας, ανάλογα με τα χρήματα που διαθέτετε. Για το λόγο αυτό διαθέτουμε εκθεσιακό χώρο όπου μπορείτε να επιλέξετε, από μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, αυτά που σας ικανοποιούν σε ποιότητα, κόστος και αισθητική.

Με τον τρόπο αυτό, διαμορφώνετε το ιδανικό για εσάς κοστολόγιο βάση του δικού σας προϋπολογισμού.

Δεν αποκλείουμε μία τέτοια συνεργασία αλλά είμαστε επιφυλακτικοί κυρίως για λόγους τήρησης του χρονοδιαγράμματος που θα σας έχουμε δώσει.

Εμείς προσφέρουμε ως επί το πλείστον τεχνικές υπηρεσίες, δηλαδή δεν εμπορευόμαστε τα υλικά. Παρ΄όλα αυτά για να διευκολύνουμε τους πελάτες μας που δεν μπορούν να διαθέσουν χρόνο στην έρευνα αγοράς, διαθέτουμε εκθεσιακό χώρο με προϊόντα και υλικά από όλες τις εταιρίες με τις οποίες συνεργαζόμαστε. Η επιλογή από αυτή την γκάμα των υλικών δεν είναι σε καμία περίπτωση δεσμευτική αλλά βοηθητική.

1. Εμπειρία και εξειδίκευση

Από το 1968 μέχρι σήμερα, πιστοί στην οικογενειακή παράδοση, εργαζόμαστε καθημερινά στον χώρο της ανακαίνισης, με τον αγαπημένο (δάσκαλο για εμάς) παππού Αθανάσιο Βίδο. Η anakainisi είναι μια εταιρία που λειτουργεί από το 2001 υπό την καθοδήγηση του Νικόλαου Δ. Βίδου. Αγαπάμε και απολαμβάνουμε τη δουλειά μας η οποία όπως καταλάβατε δεν βρέθηκε τυχαία στον δρόμο μας.

2. Αξιόπιστοι τεχνικοί

Οι τεχνικοί μας, είναι επαγγελματίες πιστοποιημένοι τεχνίτες, καταξιωμένοι στο χώρο τον οικοδομικών εργασιών και έχουν επιλεγεί έπειτα από αυστηρά κριτήρια για την ποιότητα των εργασιών που προσφέρουν.

3. Εκθεσιακός χώρος

Στην έδρα μας διαθέτουμε μεγάλο εκθεσιακό χώρο. Εκεί θα βρείτε όλα σχεδόν τα υλικά που θα χρειαστεί η ανακαίνιση σας, εξοικονομώντας έτσι σημαντικό χρόνο στην επιλογή υλικών.

4. Εξατομικευμένη προσφορά

Συζητάμε μαζί σας τις εργασίες που επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε, και προτείνουμε και εναλλακτικές λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας και στα χρήματα που είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε με ακρίβεια το σενάριο κατασκευής που σας ταιριάζει.

5. Τρισδιάστατη απεικόνιση – 3D

Σχεδιάζουμε την νέα σας κουζίνα και το νέο μπάνιο με τρισδιάστατες απεικονίσεις (3D), έτσι έχετε μια ικανοποιητική εικόνα των συνδυασμών των υλικών και του τελικού αποτελέσματος, πριν αρχίσουν οι εργασίες.

6. Αναλυτική προσφορά

Για οποιοδήποτε έργο, μικρό ή μεγάλο, στην οικονομοτεχνική προσφορά μας περιλαμβάνονται αναλυτικά τα κόστη ανά ειδικότητα, και το τελικό κόστος  χωρίς περαιτέρω χρεώσεις και ψιλά γράμματα.

7. Αξιόπιστο χρονοδιάγραμμα

Δεσμευόμαστε γραπτώς ότι οι εργασίες που αναλαμβάνουμε θα ολοκληρωθούν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα .

8. Ένας υπεύθυνος έργου

Επικοινωνείτε πάντα με έναν ανεξάρτητα από το πόσες ειδικότητες και πόσοι τεχνικοί θα χρειαστούν για τις εργασίες που θέλετε να πραγματοποιήσετε.

9. Με το κλειδί στο χέρι

Με το πέρας των εργασιών, συνεργείο καθαρισμού της εταιρίας μας αναλαμβάνει τον πλήρη καθαρισμό, και παραδίδει τον χώρο σας έτοιμο προς χρήση, χωρίς να χρειαστεί να επιβαρυνθείτε επιπλέον οικονομικά.

10. Εγγύηση ποιότητας

Επιλέγοντας την anakainisi έχετε γραπτή εγγύηση για τις εργασίες που έχουμε πραγματοποιήσει, και το κυριότερο…

 +  Επιλέγετε μια ελληνική επιχείρηση, με υψηλά ποιοτικά και τεχνικά κριτήρια η οποία σέβεται τα χρήματα, τον χρόνο και τον χώρο σας.